Vacatures voor Data Specialisten

Wat is Data Management?

Data Management is gericht op de beheersing, verrijking en beschikbaar stellen van data/gegevens. Dit heeft niet alleen als doel bedrijfsgegevens efficiënt bruikbaar te maken maar ook om bijvoorbeeld tot waardevolle (nieuwe) marketinginzichten te komen en/of risico’s transparant te maken. Data is een essentieel onderdeel van de bedrijfsvoering geworden, en veel organisaties hebben een Data Strategie. Data vormt de basis voor de transitie die bij veel organisaties gaande is.

Vacatures Data Management ]


Wat doet een Data Analist?

Een Data Analyst bekijkt en interpreteert gegevens (data) met als doel voorspellingen te kunnen doen voor de toekomst en het verleden uit te kunnen leggen. Door middel van datamining kunnen data analyse processen worden ingericht. Vaak wordt gebruik gemaakt van modelation en validation of andere wiskundige formules. Door middel van algoritmen kan er correlatie of causaliteit geidentificeerd worden tussen de variabelen.

Vacatures Data Analist ]


Wat doet een Data Engineer?

Een data engineer implementeert een technische oplossing voor data verwerking, analyse of beheer. Bijvoorbeeld rondom het data warehouse of de oplevering van informatieproducten voor business intelligence. Een Data Engineer heeft kennis van en ervaring met een of meer van de volgende systemen, tools en technieken: SQL (Structured Query Language) en ETL (Extract, Transform, Load), AWS en Azure, Python, Scala, Java, R en datasystemen: Spark, Hadoop, MongoDB, Redis, Cassandra.

Vacatures Data Engineer ]


Wat is Data Governance?

Data Governance bewaakt de kwaliteit van data in een organisatie. Hiermee staan ze aan de bron van een aantoonbaar kwalitatief rapportageproces. De focus ligt op het in controle zijn op de processen rondom het invoeren van data, het bewerken en het interpreteren van data en de informatieverstrekking vanuit data.

Vacatures Data Governance ]


Hoe word je een Data Professional?

Om Data Professional te worden heb je een data-gerelateerde hbo- of wo-opleiding afgerond te hebben, bijvoorbeeld:

  • Econometrie
  • Data Science
  • Business Analytics
  • Informatietechnologie
  • Technische Wiskunde
  • Technische Bedrijfskunde

Er zijn veel postacademische opleidingen op het gebied van Data Science & Business Intelligence of Artificial Intelligence.

Contactgegevens

CareerGuide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: +31 36 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Datacarriere.com is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.