Vacatures voor Data Specialisten

Overzicht van nieuws, interviews, rapporten en video's voor Data Specialisten

 • COVID19: Hoe stelt u prioriteiten in het oog van de storm?

  COVID19: Hoe stelt u prioriteiten in het oog van de storm?

  Bron: Barend van Doorn, Managing partner Advisory EY - 01-04-2020
  Nagenoeg alle organisaties worden op dit moment geconfronteerd met de ongekende impact van de coronacrisis. Ambities die in januari nog realistisch leken, blijken nu onhaalbaar. Hoe zorgt u ervoor dat u de juiste beslissingen neemt. Voor nu, voor daarna en voor de toekomst?
 • Cover Scenario’s coronacrisis (26 maart 2020)

  Scenario’s coronacrisis (26 maart 2020)

  Rapport van CPB - 26-03-2020
  Het Centraal Planbureau (CPB) schetst in vier scenario’s de economische impact van het coronavirus in 2020 en 2021. De scenario’s hanteren verschillende uitgangspunten voor de duur van de contactbeperkingen en de diepte van de economische doorwerking.
 • Alex Siemerink

  Kansen zien en deze optimaal benutten

  In gesprek met Alex Siemerink, Proces & Change Consultant - 26-03-2020

  De toegevoegde waarde van data-analyse overbrengen aan klanten en medewerkers. Mensen helpen met het verkrijgen van nieuwe inzichten. Denken in oplossingen. Daar krijg ik energie van. Met de juiste aanpak is het mogelijk om bedrijfsprocessen te optimaliseren. Van een traditionele werkwijze, naar data gedreven werken. Maar hoe krijg je de mensen nu echt enthousiast?

 • Paul van Schaik

  Hoe realiseer ik mijn prestatiedoorbraak?

  In gesprek met Paul van Schaik, Partner FTE Improvery - 25-03-2020

  Zijn jouw mensen verander-moe en geloven zij er niet meer in dat het nog beter wordt? Merk je dat de doelstellingen worden aangescherpt, maar de prestaties niet verbeteren? De aanpak van FTE Improvery hoe een prestatiedoorbraak gerealiseerd kan worden is vastgelegd in het boek 'Wij is belangrijker dan Why' , geschreven door Paul van Schaik.

 • Cover The many futures of Artificial Intelligence

  The many futures of Artificial Intelligence

  Rapport van PwC - 19-03-2020
  Will the immense market power of large tech companies that control most of the AI knowledge in the world, be limited? What role will governments take in this entire process: drivers of limitless innovation or torchbearers of privacy and AI ethics? There are many questions and consequently many scenarios for the development of AI.
 • Arjen Cats

  Data-analytics zorgt voor sneeuwbaleffect in pensioenwereld

  In gesprek met Arjen Cats, Data Lead, TKP Pensioen - 19-03-2020

  Het werk gaat veel verder dan het schrijven van scripts en modellen, legt Arjen uit. “In ons team is veel pensioenkennis aanwezig in combinatie met data- en technische kennis, waardoor we een goede gesprekspartner zijn. We proberen steeds de vraag achter de vraag te achterhalen, om te begrijpen hoe wij het beste kunnen helpen.

 • AI-talent vooral buiten IT-afdelingen gewild

  AI-talent vooral buiten IT-afdelingen gewild

  Bron: AG Connect - 18-03-2020
  Specialisten op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) zijn ontzettend in trek. Maar de vraag naar deze AI-talenten komt over het algemeen niet van een IT-afdeling. Onderzoek van Gartner Talent Neuron suggereert juist dat deze groep IT'ers de afgelopen vier jaar vooral in trek is geweest bij andere afdelingen binnen organisaties.
 • Alternative Workforce

  Alternative Workforce

  Video van Deloitte - 18-03-2020
  ​The alternative workforce can be a long-term solution to tight talent markets—but only if treated strategically. For many years, people viewed contract, freelance, and gig employment as “alternative work,” options considered supplementary to full-time jobs. Today, this segment of the workforce has gone mainstream, and it needs to be managed strategically. Given growing skills shortages and the low birth rate in many countries, leveraging and managing “alternative” workforces will become essential to business growth in the years ahead.
 • Techbedrijven stellen dataset met 29.000 artikelen over coronavirus beschikbaar

  Techbedrijven stellen dataset met 29.000 artikelen over coronavirus beschikbaar

  Bron: DutchITchannel.nl - 17-03-2020
  Een groep Amerikaanse techbedrijven, onderzoekscentra en andere partijen publiceert de COVID-19 Open Research Dataset (CORD-19). Deze dataset bestaat uit ruim 29.000 artikelen over het coronavirus en is leesbaar voor machines, wat analyses met kunstmatige intelligentie (AI) mogelijk maakt. Nieuw onderzoek wordt aan de dataset toegevoegd.
 • Vier voorwaarden voor toepassing evolutionaire AI in financiële sector

  Vier voorwaarden voor toepassing evolutionaire AI in financiële sector

  Bron: Banken.nl - 16-03-2020
  Kunstmatige intelligentie (AI) is de financiële wereld aan het veroveren is, daarover bestaat weinig onenigheid. Wat niet iedereen kan bevatten, is hoe snel dat gaat. Een typische eigenschap van AI is dat het zichzelf kan ontwerpen en verbeteren met behulp van machine learning. Leren gaat dus veel sneller dan bij mensen. Aan het woord is Babak Hodjat, VP Evolutionary AI bij strategisch dienstverlener Cognizant.
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Datacarriere.com is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956