Vacatures voor Data Specialisten

Overzicht van interviews en nieuws voor Data Specialisten

 • Gaan we goed om met onze financiële data?

  Gaan we goed om met onze financiële data?

  Bron: DNB - 24-11-2023
  Online geven we vaak best gemakkelijk onze privégegevens aan derde partijen. Hoe zit dat bij het gebruik van betaalapps en financiële-informatieapps? DNB-ers Hans Brits en Nicole Jonker deden onderzoek.
 • Stephen Bouman wint de Johan de Witt prijs 2023

  Stephen Bouman wint de Johan de Witt prijs 2023

  Bron: Actuarieel Genootschap - 20-11-2023
  Stephen Bouman MSc ontving op 17 november 2023 de Johan de Witt prijs voor zijn cum laude afgeronde scriptie over klimaattransitierisico's en de ontdekking van een risicopremie op Amerikaanse markten. Zijn innovatieve gebruik van deep learning technieken wordt als relevant en waardevol beschouwd. De jury benadrukt het potentieel van zijn onderzoek voor praktisch beleggingsbeleid bij financiële instellingen.
 • Justa Schouten

  Maak van data inzicht’

  In gesprek met Justa Schouten, Business Intelligence Analist bij DNB - 20-11-2023

  DNB speelt een cruciale rol in betalingsverkeer, met jaarlijkse verwerking van €300.000 miljard aan transacties. Business Intelligence Analist Justa Schouten ontwikkelt dataproducten om inzichten te waarborgen. Ze benadrukt de uitdagingen en groeikansen binnen het dynamische datalandschap van DNB. Professionals met BI-kennis worden uitgenodigd om bij te dragen aan financiële stabiliteit.

 • Luister vandaag naar de leiders van morgen

  Luister vandaag naar de leiders van morgen

  Bron: Evelien van Niekerk, EY - 15-11-2023
  Tijdens de eerste editie van de EY Next Gen Round Table gaven young professionals en aankomend commissarissen hún visie op de noodzaak tot intergenerationeel bestuur en toezicht, verduurzaming van de bedrijfsvoering en de impact van artificial intelligence op businessmodel en samenleving.
 • “AI reguleren vanuit de overheid is utopie”

  “AI reguleren vanuit de overheid is utopie”

  Bron: ictmagazine.ml - 10-11-2023
  Auke Bijnsdorp, Top of Minds Group. “De opkomst van AI verandert immers veel: taken worden geautomatiseerd en verantwoordelijkheden verschuiven. Maar AI reguleren vanuit de overheid is heel moeilijk. Het is een stuk haalbaarder om als individu AI te begrijpen en voor je te laten werken.”
 • Het ontrafelen van de black box van AI

  Het ontrafelen van de black box van AI

  Bron: Universiteit van Utrecht - 10-11-2023
  Met welke instructies moet het AI-systeem geprogrammeerd worden om te handelen in een leven-of-dood situatie?" stelt filosoof Sven Nyholm van de Universiteit Utrecht. "Dat willen we weten voordat we onze veiligheid aan het systeem toevertrouwen."
 • Chief AI officer: What it takes to land the C-suite’s hottest new job

  Chief AI officer: What it takes to land the C-suite’s hottest new job

  Bron: David Weldon op cio.com - 09-11-2023
  The CAIO role is fast becoming a new fixture in the C-suite, responsible for setting the AI agenda. Here’s why so many companies are looking to fill this role, what it entails, and whether you have the right stuff to earn the latest IT leadership post.
 • Trendzicht 2024

  Trendzicht 2024

  Bron: AFM - 07-11-2023
  Digitalisering verandert financiële sector, woningmarkt houdt onvoldoende rekening met klimaatrisico’s. Laura van Geest, bestuursvoorzitter van de AFM: "Klimaatrisico’s en hun financiële impact manifesteren zich steeds scherper. Verduurzaming gaat niet snel genoeg en de Parijsdoelen raken dan uit beeld. Meer vaart is nodig.”
 • Getting Started with Large Language Models for Enterprise Solutions

  Getting Started with Large Language Models for Enterprise Solutions

  Bron: Erik Pounds, NVIDIA - 07-11-2023
  Large Language Models (LLMs) with hundreds of billions of parameters are deep learning algorithms trained on extensive datasets. They enhance productivity across industries by reading, writing, coding, drawing, and fostering human creativity. How tot get started?
 • Hoe bouw je een solide data-architectuur?

  Hoe bouw je een solide data-architectuur?

  Bron: itdaily.be - 06-11-2023
  Consultancybureau McKinsey hamert er al jarenlang op dat het ontbreken van een datastrategie en ondersteunende architectuur de grootste struikelblokken zijn voor het halen van digitale transformatiedoelstellingen. Robyns wijst naar artificiële intelligentie om het belang van architectuur aan te tonen.
Contactgegevens

CareerGuide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: +31 36 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Datacarriere.com is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.