Vacatures voor Data Specialisten

Digitalisering in de markt: een compliance officer met IT expertise van essentieel belang!

Bron: IMF - 01 februari 2020

Digitalisering in de markt zorgt ervoor dat een compliance officer tegenwoordig veel meer moet weten dan het alleen naleven van de wet-en regelgeving. Denk aan o.m.: privacy wetgeving (GDPR/AVG), e-privacy verordening en ISO certificeringen. Een compliance officer dient op de hoogte te zijn van verschillende digitale ontwikkelingen in de markt om zichzelf daar ook in te kunnen ontwikkelen. Er wordt dan ook extra expertise verwacht van de ‘moderne’ compliance officer!

Digitalisering brengt verschillende nieuwe risico’s met zich mee. De enorme hoeveelheid data en het delen van data vraagt ook om de essentie van een nieuwe risicomanagement voor bedrijven, met daarbij behorende wet-en regelgevingen. Vooral het gebruik van data is tegenwoordig de kracht achter innovaties in verschillende sectoren; met name in de financiële dienstverlening. Financiële instellingen kunnen via het delen van data bijvoorbeeld interne besluitvorming verbeteren, want ze hebben meer en gedetailleerdere data tot hun beschikking om de gevolgen van besluiten te kunnen inschatten. Het delen van data wordt ook wel de trend ‘privacy enhancing technologies’ genoemd. Echter brengt het delen van data een hoop nieuwe risico’s met zich mee. Financiële organisaties kunnen bijvoorbeeld (al dan niet bewust) persoonlijke of concurrentiegevoelige data laten lekken of privacywetten overtreden (GDPR of AVG). Het is dan ook zaak om de risico’s duidelijk in kaart te hebben en te handhaven dat de data van consumenten op een veilige manier worden behandeld.

Digitalisering zorgt voor een overlap tussen IT en het compliance vakgebied. Om als moderne’ compliance officer ook IT expertise dient te hebben kunt u zich certificeren. In het vakgebied risicomanagement zijn diverse normen en certificeringen van o.a. ISACA, ECSA en ISO.

>> Lees meer over de verschillende normen en certificeringen.

Wil je dit nieuwsbericht verder delen?
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Datacarriere.com is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956