Vacatures voor Data Specialisten

ESGsummit 2023

Bron: Allios - 24 augustus 2023
Op 29 september wordt voor de 2e keer de ESGsummit georganiseerd. “De harde en zachte kant van ESG” vormt het centrale thema van deze kennisbijeenkomst gericht op professionals werkzaam binnen de financiële dienstverlening.

De harde en zachte kant van ESG

In de huidige wereld, waar maatschappelijk verantwoord ondernemen steeds meer aandacht krijgt, zijn ESG (Environmental, Social, and Governance) ambities onmisbaar geworden voor organisaties. Met wet- en regelgeving als stimulans, worden bedrijven gedwongen om duurzaamheid serieus te nemen. Maar duurzaamheid gaat verder dan alleen het naleven van voorschriften; het is een transformatieproces dat een goede balans vereist tussen ambitie, regelgeving en bedrijfscultuur.

Om een succesvolle duurzaamheidsstrategie te implementeren, is samenwerking essentieel. Het gaat erom partnership’s te smeden en synergie te creëren tussen alle belanghebbenden, van werknemers en klanten tot investeerders en toeleveringsketens. Door gezamenlijk te streven naar een gemeenschappelijk doel kunnen we een positieve impact creëren die verder reikt dan de grenzen van individuele organisaties.

Hoe doe je dat en wat kun je van anderen leren? Laat je inspireren tijdens de ESGsummit 2023.

Tickets voor deze inspirerende bijeenkomst op vrijdag 29 september zijn nu beschikbaar

AKTIE: Als je nu snel je ticket koopt kun je een tweede persoon gratis meenemen! Plaats hiervoor code CareerGuide in het Opmerkingenveld. 

Meld je direct aan >>

Programma

  • 9.00 uur inloop met koffie
  • 9.30 uur plenair deel 1 
  • 10.45 uur pauze
  • 11.15 uur plenair deel 2 met panel discussie
  • 12.30 uur lunch
  • 13.30 uur einde

Toelichting op programma

Niels van Geenhuizen
Manager Duurzaamheid CSU, Tzorg en Zizo

Cultuur speelt een sleutelrol bij het realiseren van een succesvolle transformatie naar een duurzaam bedrijf. Het gaat niet alleen om het implementeren van nieuwe processen en procedures, maar ook om het creëren van een bewustzijn en betrokkenheid binnen de organisatie. Niels van Geenhuizen deelt zijn ervaringen vanuit de schoonmaaksector. “Door medewerkers te informeren, te inspireren en te betrekken, kan een bedrijf een cultuur van duurzaamheid ontwikkelen waarin iedereen zich verantwoordelijk voelt voor het behalen van ESG-doelstellingen.”

Michelle Ummels en Paulien Schuurmans
Toezichthouder Pensioenfondsen, resp. Toezichthouder Governance, Gedrag en Cultuur, DNB

Michelle Ummels was intensief betrokken bij de vorig jaar gepubliceerde Good Practice ESG-Risicobeheer. Hierin geeft DNB Pensioenfondsen handvatten voor de inrichting van de risicobeheercyclus op het gebied van ESG. De harde kant van ESG. Wat vraagt de duurzaamheidstransformatie echter van bestuurders? Wat zijn de verwachtingen ten aanzien van gedrag en cultuur? Michelle en Paulien maken de harde en zachte kant vanuit toezichtperspectief zichtbaar.

Sharon van Ede
Bestuurssecretaris bij de Nederlandse Vereniging van Banken
"Mind the G" Er is een berg ESG-regelgeving waar je soms overheen moet kijken om je te kunnen richten op de (positieve en negatieve) impact. In dit verhaal zoomen we in op de 'G', de nogal onderbelichte van de drie letters.. We gaan het hebben over hoe je ethiek kunt gebruiken om de kansen van de duurzaamheidstransitie te grijpen en ongelukken te voorkomen.  

 

Wouter Huisman
Managing Director, Investment Management Technology and Analytics team, Van Lanschot Kempen

Duurzaamheidsverslaggeving op basis van de Corporate Sustainability Reporting Directive levert een vracht aan informatie op. Daarnaast zijn er talloze informatiebronnen die zicht geven op bijvoorbeeld de CO2 footprint van organisaties. Maar hoe vertaal je data naar normen en beleid? Wouter Huisman vertelt hoe Van Lanschot Kempen ESG heeft gekwantificeerd en hierop haar in- en extern handelen afstemt

Dit wil je niet missen, meer informatie en aanmelden kan via de website:

AKTIE: Als je nu snel je ticket koopt kun je een tweede persoon gratis meenemen! Plaats hiervoor code CareerGuide in het Opmerkingenveld. 

https://esgsummit.nl/ 

 

Wil je dit nieuwsbericht verder delen?
Contactgegevens

CareerGuide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: +31 36 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Datacarriere.com is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.