Vacatures voor Data Specialisten

Hoe bouw je een solide data-architectuur?

Bron: itdaily.be - 06 november 2023

Wie meer met AI en data wil doen, moet eerst beginnen bij de basis. In een data-architectuur leg je de fundering om je data ten volle te benutten.

Er gaat tegenwoordig geen dag voorbij zonder dat we het over artificiële intelligentie hebben. Nieuwe technologieën worden aan de lopende band aangekondigd en experten uit de sector geraken maar niet uitgepraat over de transformatie die (generatieve) AI teweeg zal brengen bij bedrijven. Mogelijk doet al dat moois ook jouw bedrijf popelen om meer met AI te doen.

Christophe Robyns, Managing Partner van het Brusselse Agilytic, roept op om niet blind mee op de hype te springen. “Bedrijven hebben vandaag hoge, soms onrealistische verwachtingen van AI. Dus gaan ze AI ook gebruiken voor projecten waarbij dat eigenlijk niet hoeft en eenvoudigere alternatieven evenveel meerwaarde zouden bieden. Veel projecten hebben daardoor niet de verhoopte impact.”

Consultancybureau McKinsey hamert er al jarenlang op dat het ontbreken van een datastrategie en ondersteunende architectuur de grootste struikelblokken zijn voor het halen van digitale transformatiedoelstellingen. Net zoals een huis niet blijft staan zonder stevige fundering, kan ook data niet renderen zonder een goede basis. Met hulp van Robyns bespreken we waar je op moet letten bij het bouwen van data-architectuur.

Lees verder >>

Wil je dit nieuwsbericht verder delen?
Contactgegevens

CareerGuide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: +31 36 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Datacarriere.com is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.