Vacatures voor Data Specialisten

Hoe trek je als CDO een transformatie uit het drijfzand in honderd dagen?

Bron: KPMG - 01 juli 2022

Je hebt een prachtig trackrecord als Chief Digital Officer (CDO). Maar je weet ook dat je zo goed bent als je laatste succes en na je overstap naar een nieuwe omgeving begin je weer vanaf nul. De druk is hoog want ondanks mooie beloftes zijn de digitale ambities van je nieuwe werkgever blijven steken in drijfzand. De directie wil resultaten zien. Je eerste honderd dagen zijn dan ook essentieel. Hoe vermijd je zelf het drijfzand en trek je de organisatie er voortvarend uit? Door kritisch op jezelf te zijn.

'Onmogelijkheden worden door ons direct gedaan. Voor wonderen hanteren we een levertijd van twee weken.' Het is een sarcastische tegeltjeswijsheid op de werkvloer die eigenlijk vrij treffend de realiteit weergeeft rondom veel digitale transformaties. De bekende verhalen over digitale transformaties kloppen over het algemeen. Ja, de snelheid van verandering is groot. Ja, er ligt een wereld vol kansen te wachten. Ja, het bestaansrecht van veel ondernemingen staat op het spel als je niet transformeert.

Helaas zijn veel organisaties nog niet in staat om een krachtige digitale transformatie door te voeren. Afgaande op de succesverhalen in (vak)media ziet een digitale transformatie er veelbelovend uit, maar in werkelijkheid gaat het vaak om een laagje chroom dat verhult dat er onderhuids nog weinig echte verandering is. De vraag is: wat kun je als nieuw aangetrokken Chief Digital Officer doen om daar verandering in te brengen?

Lees verder >>

Wil je dit nieuwsbericht verder delen?
Contactgegevens

CareerGuide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Datacarriere.com is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.